Gå direkt till textinnehållet

TV4s valvaka nådde fler än SVTs

TV4 jublar åt att man för första gången nått fler tittare än huvudkonkurrenten SVT i en valbevakning.

Bevakningen av det amerikanska presidentvalet var massiv, även i Sverige, med maratonsändningar på webben och i broadcast, i både kommersiella medier och public service.

MMS-siffror visar nu att TV4 för första gången vid en valbevakning slog SVT i linjärt tittande. Under den tid då SVTs valvaka pågick, från tisdag kl 22.30 till onsdag kl 13.00, var TV4 större både i sin huvudmålgrupp 15–64 år och i totalt tittande.

TV4s tittartidsandel totalt var 34 procent, medan SVT1s var 28 procent. (SVT2, som stundtals sände valvakan, nådde 8 procent).

Att TV4 slår SVT är ”en viktig positionsförflyttning”, menar programdirektören Viveka Hansson. På TV4s medieblogg skriver hon:

”Det är värt otroligt mycket, att våra tittare har valt oss, för alla här som slitit hårt i många dygn med ambitionen att leverera en valrapportering fylld av människor, fakta, analys och energi.”
 
I snitt under valvakan nådde TV4 228 000 tittare medan SVT1 nådde 189 000 personer, enligt MMS.

TV4 slog också rekord i antal liveströmstarter, med 1,1 miljoner strömstarter under valdygnen varav 900 000 på livesändningen, enligt TV4s egna siffror.

Fler avsnitt
Fler videos