Gå direkt till textinnehållet

Två journalister i det störtade planet

Två av passagerarna i det plan från Germanwings som kraschade i de franska Alperna i tisdags var journalister från Iran.

Milad Hojjatoleslami och Hossein Javadi var sportjournalister, som bland annat bevakat söndagens el clásico mellan Real Madrid och Barcelona.

Irans utrikesdepartement bekräftade på onsdagen att Hojjatoleslami och Javadi var ombord på Airbus A320 som kraschade på väg från Barcelona till Düsseldorf, enligt theguardian.com

Hojjatoleslami arbetade för nyhetsbyrån Tasnim och Javadi var sportjournalist på tidningen Vatan-e-Emrooz.

Annons Annons

Det skulle ha varit fyra iranska journalister på planen, men kollegerna Payam Younesipour och Saeed Zahedian ändrade i sista minut sina resplaner.

Younesipour berättar för The Guardian att alla fyra hade beslutat sig för att åka till Europa på egen bekostnad för att bevaka ett antal fotbollsmatcher, inklusive iranska landslagets kommande matcher mot Chile i Österrike på torsdag och mot Sverige i Stockholm nästa vecka.

Enligt Younesipour kunde hans vänner ha överlevt om de inte hade varit tvungna att resa med det billigaste flyget.

”Faktum är att de inte hade råd med andra flygbolag eftersom de betalade resan med egna pengar. De iranska medieorganisationer som vi arbetar för stöttar oss inte ekonomiskt”, säger Payam Younesipour till The Guardian.

Fler avsnitt
Fler videos