Gå direkt till textinnehållet

Två palestinska journalister dödade

Två palestinska journalister dödades i går i en israelisk flygräd mot Gaza City. Sammanlagt har nu nio palestinska journalister dödats.

Rami Rayan, en fotograf för den lokala nyhetsbyrån Palestinska nätverket för journalistik och media, dödades omedelbart där han tog bilder av människor som köpte förnödenheter på en marknad. Sameh Al-Aryan, som jobbar för Al-Aqsa TV, skadades och avled flera timmar senare, skriver Reportrar utan gränser.

Mahmoud Al-Khassas, redaktör för Palestinska nätverket för journalistik och medier som följde med Rami Rayan, fördes till sjukhus med allvarliga skallskador. Sammanlagt 17 människor dödades och 210 skadades i räden.

Sammanlagt har nu nio palestinier som arbetar inom media dödats sedan Israels inledde sina bombningar av Gaza den 8 juli, fyra av dem dödades i jobbet.

Annons Annons

Mohamed Daher, journalist på tidningen Al-Resalah, avled igår av sina skador. Han träffades av granater i en israelisk räd den 20 juli.

20 juli: Khalid Hamad, kameraman för Continue TV, dödades medan han förberedde ett reportage om attacker på ambulanspersonal som bistår sårade palestinier. Iklädd hjälm och en skottsäker väst märkt med orden ”Press” stod han nära en ambulans när den träffades av en granat.  Khalid Hamad skadades allvaligt, men kunde inte evakueras och dog av sina skador flera timmar senare.

9 juli: Hamdi Shehab, en chaufför för nyhetsbyrån Media 24, dödades i en israelisk flygräd medan han var på väg tillbaka till sitt kontor. Han körde en bil märkt ”TV”.

Fler avsnitt
Fler videos