Gå direkt till textinnehållet

Twitter raderar stulna inlägg

Mikrobloggen Twitter tar ställning för upphovsrätten och har börjat radera stulna inlägg. Detta efter att en frilansjournalist i USA slagit larm till sociala medier-företaget om stulna skämt. 

SR rapporterar att Twitter efter många år börjat radera stulna inlägg. Frilansskribenten Olga Lexell som är baserad i Los Angeles gjorde ett inlägg i lördags där hon skrev att hon mejlat Twitter för att folk hade kopierat hennes skämt. Då vaknade Twitter och raderade inläggen. De ersatte också inlägget med ett meddelande som löd att inlägget "raderats för att det rapporterats stulet av den som skrev det ursprungliga materialet".

Under den senaste tiden har Twitter landsatt flera initiativ för att minska kränkande innehåll, skriver SR. I april skapades skärpta policies vad gäller trakasserier på sajten och i juni bloggade Twitter att användare numera kan dela listor med blockerade användare, exempelvis nyttigt för användare som utsätts för näthat.

Förra veckan startades även ett säkerhetscenter dit användare kan vända sig om de känner sig trakasserade eller kränkta av innehåll på sidan.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos