Gå direkt till textinnehållet

Upplagt för personstrid till FS

När nomineringstiden till förbundsstyrelsen gått ut på onsdagsmorgonen hade tre nya nomineringar inkommit, samtliga från Dagspressdistriktet.

Dagspressdistriktets tre nomineringar är Lennart Kuick (Dagens Nyheter), Niclas Vent (Aftonbladet) och Caroline Cederquist (Mitt i). Samtliga var nominerade till valberedningen inför kongressen men ingår inte i valberedningens förslag.

– Det troliga är att två av dem kommer att avstå, och därmed kommer det att finnas elva nominerade till tio ledamotsposter, säger Anders Forsström, ordförande på Dagens Nyheter journalistklubb.

Mycket pekar på att det är Lennart Kuick som kommer att kvarstå som nominerad till posten som ledamot i Journalistförbundets styrelse, från Dagspressdistriktet. Det innebär att det kommer att finnas elva nominerade ledamöter. Jonas Nordling är ensam nominerad till ordförande och Ulrica Widsell ensam nominerad till vice ordförande.

De nominerade till ledamotsposter i styrelsen är för närvarande: Tomas Backlund (Östersunds-Posten), Marie Blomgren (Nya Wermlands-Tidningen), Anna Flytström (Schibsted Media/Aftonbladet), Ulrika Hyllert (Sveriges Radio), Carl-Magnus Höglund (frilans), Petteri Karttunen (Sveriges Television), Stephen Lindholm (Kommunalarbetaren), Natacha López (frilans), Eddie Pröckl (Ny Teknik), Sara Stenman (Nyhetsbolaget), Caroline Cederquist (Mitt i), Lennart Kuick (Dagens Nyheter) och Niclas Vent (Aftonbladet).

Norrbottens journalistdistrikt hade som Journalisten rapporterade på tisdagen planerat att lämna in en nominering.

– Det blev inte så. Sent igår kväll kom vi fram till att inte nominera någon. Vi tycker fortfarande att det är illa att det inte kommer att finnas någon representant för Norrbotten eller Västerbotten i förbundsstyrelsen, säger ombudet Tommy Lundqvist, klubbordförande på NSD.

Val av förbundsstyrelse sker på torsdagen.

Fler avsnitt
Fler videos