Gå direkt till textinnehållet

Utrikesministern i möte om Isaak

Utrikesminister Margot Wallström (S) träffar i dag Eritreas utrikesminister i ett enskilt möte om Dawit Isaak i FN-högkvarteret i New York.

Imorgon är det 15 år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea utan rättegång. Inför årsdagen träffar Margot Wallström Eritreas utrikesminister Osman Saleh, skriver TT.

– Det är bra att vi kan träffa Eritreas utrikesminister. Och när vi gör det tar vi alltid upp konsulära frågor. Det är viktigt att visa att vi inte glömt Dawit Isaak, att vi kämpar för hans fall, säger Wallström till TT.

I somras sade Osman Saleh till en fransk radiokanal att Dawit Isaak ska ställas inför rätta och troligen kommer att friges. Men uttalandet mottogs med skepsis av bedömare.

Annons Annons

Inför mötet med den eritreanska utrikesministern har Margot Wallström träffat vänföreningen för Dawit Isaak och diskuterat hur man ska gå vidare. Wallström säger till TT att regeringen och vänföreningen är överens om att fortsätta uppmärksamma fallet gentemot Eritrea.

– Vi tänker fortsätta våra ansträngningar utan att i varje skede beskriva exakt vad vi gör, för ibland kan det bli kontraproduktivt. Vi vill vara varsamma också för vi vill inte utsätta honom för fara och risker.

Fler avsnitt
Fler videos