Gå direkt till textinnehållet

”Vi beslutade att pausa förhandlingen”

Sîlan Diljen, chef för P3 Stockholm, uppger att det inte var SR-klubbens agerande som ledde till att man tagit en paus i förhandlingarna rörande arvodena för produktionsbolagen som gör P3 Dokumentär. ”Förhandlingen är pausad på vårt initiativ, på grund av uppgifterna som framkom i Journalisten”, säger Sîlan Diljen.

Journalisten berättade förra veckan om de låga arvodena för frilansarna som gör P3 Dokumentär via produktionsbolag. Artikeln fick facket att reagera. SR-klubbens ordförande Ulrika Hyllert berättade att man beslutat att stoppa intaget.

”Eftersom vi inte har känt till detaljerna i affärsuppgörelserna tidigare har vi inte haft möjlighet att agera. Vi har inte haft kännedom om vilka arvoden som betalats ut. Men genom uppgifterna som framkom i Journalistens artikel har vi på fötterna för att stoppa intaget. Vi meddelade i onsdags Sveriges Radio att de inte får skriva kontrakt förrän vi har förhandlat”, sade Ulrika Hyllert till Journalisten i fredags.

Sîlan Diljen, chef för P3 Stockholm, har en annan bild av händelseförloppet.

Annons Annons

– Förhandlingen är pausad av oss, på vårt initiativ, på grund av uppgifterna som framkom i Journalisten om arvodena som produktionsbolagen enligt artikeln betalar till frilansare. Vi vill räkna på det och vi kommer att se över nivåerna. Facket har inte stoppat intaget, det är en helt vanlig MBL-förhandling, som vi nu har tagit en paus i. Ord som ”stoppa” förekom varken på vårt möte med klubben eller via mejl under förra veckan, säger Sîlan Diljen.

– Vi har också meddelat journalistklubben vår syn på saken.

Fler avsnitt
Fler videos