Gå direkt till textinnehållet

”Vi har följt förhandlingsordningen”

”Vi har noga följt förhandlingsordningen”. Det säger Michael Österlund, områdeschef för Sveriges Radios kanaler i östra Sverige efter kritik från SRs sektionsklubbar att ledningen inte lyssnat på deras argument.

Under sommaren ska under kvällstid en reporter bevaka P4 Kalmar, P4 Östergötland, P4 Jönköping och P4 Kronoberg: sköta om webben, sociala medier och eventuellt göra extrasändningar, som Journalisten skrivit om.

– Vi inom sektionsklubbarna har protesterat. Förhandlingarna slutade i oenighet. Vi har fått uppfattningen att SR bestämt sig innan förhandlingarna påbörjade, säger Thomas Graf, sektionsordförande på P4 Kronoberg.

– Jag anser att vi noga har följt förhandlingsordningen i samband med den här förändringen., säger Michael Österlund som är områdeschef för Sveriges Radios kanaler i östra Sverige.

Annons Annons

Han påpekar att det har varit svårt att få ihop sommarbemanningen.

– Sommarpusslet har i år varit svårare att få ihop än tidigare. För att så många medarbetare som möjligt ska få sina semesterönskemål tillgodosedda så behöver vi göra vissa förändringar i bemanningen i sommar. Kvällsbemanningen är ännu inte permanentad, därför har vi valt att främst göra förändringar där, säger Michael Österlund.

Han håller med om att det bästa hade varit att två medarbetare jobbar varje kväll.

– Eftersom vi kraftigt minskar på uppdraget på kvällarna under sommaren så tycker vi att en minskning av bemanningen är rimlig. Till hösten återgår vi till den ursprungliga ambitionsnivån och ökar bemanningen igen.

Fler avsnitt
Fler videos