Gå direkt till textinnehållet

”Vi kan inte utesluta neddragningar”

Tuffa tider lär vänta på IDG när både Computer Sweden och Tech World skrotar sina pappersutgåvor. MBL-förhandlingar om en ny organisation har inletts, men ännu vet ingen om det kommer innebära att redaktionen bantas.

Att IDG går mot en helt digital tidningsverksamhet är infomationschefen Per Danielsson öppen med. Man har också redan lagt ned Mac Worlds, M3:s och Internetworlds papperstidningarar.

– Än är det inte helt klart med Computer Sweden och Techworld, men vi har för avsikt att lägga ned papperet. Vår förhoppning är att vi ska vara klara med det här till hösten, så efter sommaren ska vi vara etthundra procent digitala på både Computer Sweden och Techworld, säger Per Danielsson.

Hur långt borta det är innan hela IDG står utan papperstidningar och har ställt om till enbart digitalt vet han inte.

Annons Annons

– Det beror på hur länge vi har intressenter för papper, men vårt mål är att bli helt digitala, säger Per Danielsson.

Från journalistklubben tycker man det är tråkigt att papperet försvinner, men säger att man också förstår att det är en väg man behöver gå.

– Vi lär får se en ny organisation, men vad den innebär än vet vi inte. Vi började MBL-förhandla i fredags och då var jag inte ens med. Än är ingenting klart, men det går inte att utesluta neddragningar, säger Helle Kirkegaard, ordförande i Journalistklubben. 

Fler avsnitt
Fler videos