Gå direkt till textinnehållet
Foto: Peter Hagström/SR

Barnmorgon i P4 läggs ned

Sveriges Radio lägger ned programmet Barnmorgon, som sänds varje vardag i P4, kan Journalisten avslöja. UPPDATERAD

– Det stämmer. Vi är igång och planerar för en större satsning på barn nästa år, säger Caroline Pouron, digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Barnmorgon tillhör Barnradion och beskrivs som ”6-10-åringarnas egen plats i P4”. Programledare för det sex minuter långa programmet är Markus Granseth och Ylva Hällen.

Skälet till att SR nu väljer att skrota Barnmorgon är att barn ”i hög utsträckning har ett on-demandbeteende” snarare än lyssnar på linjär radio, uppger Caroline Pouron:

Annons Annons

– Vi ser inte att ett morgonradioprogram är bästa sättet att nå barnen och därför satsar vi istället på poddar och on-demandinnehåll, både nya och befintliga titlar. Samtidigt tycker vi att det är viktigt att barnröster fortsätter att höras i P4 och formerna för det tittar vi på under hösten. Sveriges Radio satsar och snarare ökar resurserna för barninnehållet.

Barnmorgon görs av produktionsbolaget Munck Studios för Sveriges Radio.

– Vi har alldeles nyss fått det här beskedet från SR och det är förstås oerhört tråkigt. Vi på Munck Studios är enormt stolta över Barnmorgon och allt fantastiskt jobb redaktionen gör och har gjort under åren, säger Muncks redaktionschef Caroline Ginner.

Vad innebär det för er personal?

– I dagsläget är det alldeles för tidigt att säga vad nedläggningen får för konsekvenser, eftersom det hänger ihop med hur mycket SR på totalen väljer att beställa av oss framöver. Om det vet vi än så länge alldeles för lite.

Barnmorgon slutar sändas vid årsskiftet.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos