Gå direkt till textinnehållet

Därför har regeringskansliet stoppat Zoom på pressträffar

Regeringen har stängt möjligheten att delta digitalt på pressträffar. ”Mindre redaktioner drabbas”, säger journalisten Anna Langseth.

När covidpandemin bröt ut 2020 infördes möjligheten att delta digitalt på regeringens pressträffar. Skälet var de rådande rekommendationer om att hålla avstånd och arbeta hemifrån. Möjligheten att delta via Zoom har funnits kvar även efter att restriktionerna hävts. Men nu har regeringen stängt den möjligheten.

– Det skapar problem för redaktioner utanför Stockholm och även för medier med mindre resurser när vi inte kan ställa frågor under presskonferensen, säger Anna Langseth som är reporter på tidningen Syre.

Enligt regeringskansliets presstjänst beror beslutet att ta bort Zoomdeltagandet på att det digitala deltagandet vid pressträffarna har sjunkit successivt efter pandemin.

Annons Annons

”Det kan dock fortsatt komma att erbjudas vid enskilda tillfällen och pressträffarna kan som vanligt följas live på regeringen.se. Vid större intresse från lokala eller internationella medier kan möjligheten att delta digitalt erbjudas även framöver”, skriver presstjänsten i ett mejlsvar till Journalisten.

Det här försvårar för mindre redaktioner och för redaktioner utanför Stockholm. Kommentar?

”Reportrar som följer en pressträff via regeringen.se har möjlighet att ställa sina frågor till ministrarna via kontakt med respektive pressekreterare efter pressträffen.”

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos