Gå direkt till textinnehållet

EFN ska ge ut fördjupande magasin

I samarbete med förlaget Volante ska Handelsbankens mediebolag EFN ge ut ett magasin fyra gånger per år med Johan Anderberg som redaktör.

Journalisten har tidigare rapporterat om att EFN registrerat titeln Finansmagasinet (Något Dagens Opinion var först med att avslöja) och håller på att bygga upp en nyhetsredaktion för det projektet.

Nu meddelar förlaget Volante att de tillsammans med EFN ska ge ut vad de kallar ett bokmagasin, vars första nummer ska komma i februari nästa år. Ambitionen är, enligt Volante, att skapa en korsning mellan magasinen The Atlantic och The Economist. Tidningen ska både säljas i butiker och distribueras till Handelsbankens kunder.

Projektets chef och publisher är Magnus Nytell (tidigare Bonnierförlagen och Nextory)

Annons Annons

”Syftet för EFN är att bidra till kunskapsspridning, främst inom ekonomi. Att kunna bidra till att smarta tänkare och bra författare görs tillgängliga på svenska är både välbehövligt, viktigt och roligt”, säger han i ett pressmeddelande.

Journalisten och författaren Johan Anderberg blir redaktör för magasinet:

”Många av de idéer, koncept och mentala modeller som formar och påverkar utvecklingen från Silicon Valley till europeiska universitet – i näringslivet och i politiken – görs idag inte tillgängliga för en svensk publik på svenska. Här finns ett kunskapsgap som vi tänker fylla. Att det sker på svenska är en poäng i sig. Språket blir rikare om det finns översättningar som kan bidra till gemensamma referenser. Det gäller såväl ekonomitermer som begrepp för att beskriva forskningsgenombrott”, säger han i pressmeddelandet.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos