Gå direkt till textinnehållet

Journalist i Gaza vann Emmy

Tv-dokumentären ”It's Bisan from Gaza and I'm still alive” som gjorts av Bisan Owdan för Al Jazeera vann en Emmy i kategorin ”Hard news feature story – short form”.

När bidraget blev nominerat protesterade den pro-israeliska organisationen Creative Community for Peace, som anklagade Bisan Owdan för att ha haft samröre med den terrorstämplade organisationen PFLP. Men enligt representanter för Emmy-priset finns det inga belägg för sådana kopplingar. Och nu har bidraget alltså vunnit i sin kategori i konkurrens med bland andra CNN, Guardian och New York Times.

”It’s Bisan from Gaza and I’m still alive” är en kort dokumentär producerad för AJ+ som visar livet i ett tält utanför Al-Shifa-sjukhuset i Gaza city. Bland annat intervjuar hon en flicka vars föräldrar dödats.

”Det här priset är ett bevis på unga palestinska journalisters professionalism. Bisans rapportering har gjort den palestinska berättelsen mer mänsklig efter decennier av systematisk avhumanisering av palestinier i traditionella medier”, säger Dima Khatib, chef på AJ+, i en kommentar.

Annons Annons

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt