Gå direkt till textinnehållet

Reportrar utan gränser skapar plattform om propaganda

Reportrar utan gränser (RSF) har lanserat en plattform för att bekämpa propaganda och desinformation: The Propaganda Monitor.

The Propaganda Monitor ska belysa hur propaganda skapas och sprids, och visa upp konkreta lösningar för att motverka den. Sajten riktar sig både till beslutsfattare och allmänheten. I första fasen ligger fokus på att avslöja Kremls propagandakampanjer, särskilt genom den statliga mediekanalen RT.

Plattformen drivs av internationella experter, inklusive specialister från Frankrike, Senegal, Slovakien, Serbien och Colombia. Den kommer att uppdateras regelbundet med undersökningar, intervjuer och analyser.

”Detta är kulmen på Reportrar utan gränsers arbete med att genom vårt internationella nätverk bekämpa alla typer av propaganda från världens mest auktoritära regimer. Även om projektets första säsong fokuserar på Kremls världsomspännande propagandakampanj, är RSF väl medvetna om att detta fenomen inte är begränsat till Vladimir Putins agenter. Vårt mål, att avslöja metoderna som används för att sprida propaganda över hela världen, ligger i hjärtat av RSFs uppdrag: att säkerställa att varje medborgare, var de än befinner sig i världen, har tillgång till tillförlitlig, oberoende och pluralistisk information”, säger Thibaut Bruttin, generalsekreterare för internationella Reportrar utan gränser i en kommentar.

Annons Annons

The Propaganda Monitor finns här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt