Gå direkt till textinnehållet

Sommar i P1 tappade poddlyssnare

Sommar i P1 tappade nio procent av poddlyssnarna – ett förväntat resultat av beslutet att bara erbjuda lyssning i SRs egna kanaler, enligt programdirektör Sofia Wadensjö Karén.

Igår stängde regissören och dramatikern Suzanne Osten årets Sommar i P1. När Sveriges Radio idag summerar sommaren har drygt 3 miljoner personer lyssnat på P1-sändningarna någon gång, i FM eller digitalt, vilket motsvarar cirka 36 procent av befolkningen. Det är ett tapp på två procentenheter från förra årets rekordlyssning.

Den genomsnittliga veckoräckvidden för poddversionerna av Sommar blev 1,5 miljoner, en minskning med nio procent enligt SRs pressmeddelande. Tappet antas hänga ihop med att SR i år beslutat att inte publicera programmet på externa plattformar som Spotify.

– En mycket fin säsong av Sommar i P1 är nu slut. När vi sammanfattar sommaren gläds vi över alla nya lyssnare på våra egna digitala plattformar. Lyssningen där har ökat med 45 procent jämfört med förra året. Alla lyssnare har dock inte följt med. En viss minskning av Sommars on demand-lyssning var förväntad och landade på nio procent. Arbetet med att flytta lyssnarna till vår egen app är viktigt men tar förstås lite tid. Att lyssningssiffrorna på kort sikt kan påverkas lite är något som vi har räknat med, säger programdirektör Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

Annons Annons

Mest lyssnad i både sändning och podd blev Lasse Åberg.

Journalisten Anna Lindmarker  blev trea på listan över längst genomsnittlig lyssningstid i sändning.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos