Gå direkt till textinnehållet

SVT och TV4 ska sända OS ihop

SVT kommer att dela på sändningarna av de kommande fyra Olympiska spelen med TV4.

OS i Paris i somras beskrivs som en succé, men gick inte att se i svensk public service-tv. Nästa OS kommer det åter att gå att se spelen i både SVT och TV4.

Redan i januari 2023 stod det klart att SVT åter säkrat rättigheterna till kommande fyra OS, efter att EBU, European Broadcasting Union, säkrat fri-tv-rättigheterna med Internationella olympiska kommittén (IOK) och gjort det möjligt för public service-bolagen i Europa att köpa rättigheterna.

Nu har SVT kommit överens med TV4 om ett samarbete.

Annons Annons

– Vi har hela tiden sett det som en önskvärd möjlighet att hitta en samarbetspartner som kan dela fri-tv-rättigheterna för OS, för att också kunna dela på kostnaderna. Vår tidigare erfarenhet av att samarbeta med TV4 vid stora sportevenemang är mycket positiv. Vi har nu båda ett ansvar för att ge alla i Sverige gemensamma och minnesvärda sportögonblick, säger Max Bursell, chef för SVT Sport i en kommentar på SVT.se.

 

Kommentarer

2 svar till ”SVT och TV4 ska sända OS ihop”

  1. Max streaming är det enda värdefulla som svensk media ägnat sig åt i sommar. Jämför bredden i Max sändningar med SR måste man ge stadsradion klart underkänt. Det är faktiskt bättre att använda skattepengar till sjukvård och skola än SRs OS-sändningar när alla ändå har tillgång till rörlig bild via telefonerna. Varken SVT eller TV4 visar framfötterna numera, de få undantagen är Hård, Granquist, Frölander och trestegs-Olsson. För övrigt är Faith Kipyegon världens genom tiderna bästa kvinnliga idrottare. Sedan friidrott för damer infördes i OS har det väl funnits åtminsone 6-7 miljarder kvinnor, men bara en tagit tre raka OS-guld i slättlöpning och de på löpningens blå band.

  2. Sveriges Radios OS-sändningar var fantastiska för oss som anser att det inte var värt pengarna att köpa in sig på Max.
    När femman visade ”fel” idrott kunde man alltid koppla in radion, till exempel spännande bordtennis.
    Har varit glad länge att SVT tar över OS 2026, mindre glad att de ska dela med TV4.
    Hade ju trott att man äntligen skulle få uppleva ett OS utan reklam.
    Mitt i det spännande skidloppet vill jag inte få upptryckt i ansiktet att jag ska jämföra mina lån eller sluta förskölja disken.

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos